Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Boy Scouts van Suriname start landelijk ‘Lobi Sranan’ project

Boy Scouts van Suriname start landelijk ‘Lobi Sranan’ project

De Boy Scouts van Suriname, met name de Pater Anton Donicie groep, is de afgelopen periode druk doende geweest met de voorbereidingen voor het ‘Lobi Sranan’ project in samenwerking met het Centrum voor Communicatie & PR (CCPR).

Vlaggenparade terug op scholen

Het ‘Lobi Sranan’ project heeft als doel de vlaggenparade terug te brengen op de basis- en VOJ scholen in Suriname. “Het hijsen van onze vlag en het zingen van ons volkslied zijn een symbool van liefde voor onze natie Suriname. Vaderlandsliefde is meer dan ooit belangrijk in deze tijd, gezien de actualiteiten op onze scholen deze dagen” , zegt Groepsleider Wilgo Koster.

Lobi Sranan start op de scholen in Latour te Paramaribo-Zuid en zal vanuit dit vertrekpunt doorgaan om scholen te voorzien van de middelen die nodig zijn om de Surinaamse vlag te hijsen. Het is belangrijk dat, het nationaliteitsgevoel extra benadrukt wordt op de scholen. En jongeren motiveren continu een noemenswaardige bijdrage te leveren aan hun natie. Er wordt ook ondersteuning gevraagd van het Ministerie van Onderwijs, om dit project succesvol uit te voeren.

“Samen met de padvinders bezoeken wij de scholen en worden de leerlingen geleerd de vlag te hijsen. Leerlingen zullen het Surinaams volkslied weer uit volle borst zingen, om hun vaderlandsliefde te uiten”, aldus Koster.

CCPR en Krakti Marketing hebben de eerste partij vlaggen gedoneerd voor de start van Lobi Sranan. Donoren kunnen contact opnemen voor het ondersteunen van de benodigde middelen. “We zijn er nog lang niet, en hebben nog meer vlaggen en vlaggenmasten nodig, om Lobi Sranan landelijk succesvol uit te voeren”, zegt de voorzitter van CCPR.

Voor de eerste keer zal het zijn bij de Herman Jozefschool aan de Franlynweg vrijdag 13 oktober om 10.00 uur, de school waar de scoutinggroep meer dan 40 jaar jeugdigen opvang om het spel van scouting te beleven, en maandag 16 oktober rond 7.45 uur zijn de scouts bij de St. Cecilliaschool.