Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Radio Suriname Nieuws » Bouterse gaat het Surinaams onderwijs aanpakken

Bouterse gaat het Surinaams onderwijs aanpakken

Surinaams onderwijs
Surinaams onderwijs

PARAMARIBO –De Surinaamse president heeft een vergelijking gemaakt van de manier waarop het onderwijs in Suriname wordt gegeven. Zijn conclusie is dat er op verschillende manieren onderwijs gegeven wordt in het land. Het onderwijs in het binnenland gaat er anders aan toe dan in Paramaribo.

Dat zal president Bouterse gaan aanpakken. Bouterse wilt dat in het hele land op dezelfde manier onderwijs wordt gegeven. Dat meldde de president tijdens een ontmoeting met jongeren uit afgelegen gemeenschappen in Sipaliwini en Marowijne. De president is van mening dat het niveau van het onderwijs in de stad gelijk moet zijn aan die van het binnenland. Het huidige tweederangs systeem voor afgelegen gemeenschappen moet worden doorbroken.

Een belangrijke oorzaak van het verschil in de onderwijs is dat de volwaardige leerkrachten niet voor langere tijd het binnenland in willen. Om die reden heeft de Surinaamse overheid ‘speciale’ leerkrachten voor het binnenland klaargestoomd via spoedcursussen. Dit is een noodoplossing.

President Bouterse vindt dat het binnenland beter ontwikkeld moet worden. Met name omdat daar de natuurlijke hulpbronnen liggen.