Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Bouterse: “Verzoening moet bij jezelf beginnen”

Bouterse: “Verzoening moet bij jezelf beginnen”

Bouterse: “Verzoening moet bij jezelf beginnen”

PARAMARIBO, 6 mei –“Verzoening moet bij jezelf beginnen. Laat mensen me niet voor de gek houden. We hebben respect voor dat waar ze zeggen voor te vechten. Maar hebben ze respect voor de honderden Indianen en Marrons die dood zijn gegaan, voor politieagenten en militairen die hun werk deden?” Dit zei president Desiré Bouterse tijdens de ‘Eenheidsmanifestatie’ op het Onafhankelijkheidsplein. Hij vindt zichzelf dan een beter voorbeeld.

Met zijn voormalige aartsvijanden Ronnie Brunswijk en Paul Somohardjo is het nu dikke vriendjes wezen. De twee leiders van respectievelijk A Combinatie en Pertjajah Luhur, werden zowaar uitgenodigd op het podium. “Hier is de verzoening van het volk, dit is gekomen door de onzichtbare hand”, riep Bouterse tijdens een omhelzing met de twee. Anderen zouden minder oprecht zijn. Die doen maar alsof er niet meer doden vielen door de geschiedenis van Suriname heen.

En al helemaal niet in de jaren tachtig, ten tijde van de zogenaamde Binnenlandse oorlog. Daar vielen tientallen burgers, militairen en politieagenten. “We hebben respect voor de nabestaanden van deze mensen. Het zijn zeker maar vijftien mensen die in de afgelopen driehonderd jaren dood gingen. Wie houdt wie voor de gek”, aldus Bouterse. Hij weet zeker dat er meer achter schuilt. “Waar het bij deze mensen om gaat, is de politieke en economische rust verstoren. Het is misdadig.”


Posted

in

by