Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Bouterse: ontslagen ministers te licht bevonden

Bouterse: ontslagen ministers te licht bevonden

PARAMARIBO, 3 mei – De evaluatie van het regeerteam heeft bepaalde zwakheden aan het licht gebracht. Dit zei president Desiré Bouterse bij de introductie van de nieuwe leden van zijn regeerteam. “Uit de evaluatie is komen vast te staan dat enkele bewindslieden, ondanks hun persoonlijke kwaliteiten en inzet, onvoldoende bewezen hebben in te kunnen geven aan hun rol.”

Dat zou uiteindelijk tot hun vroegtijdig vertrek hebben geleid. Er waren ook ministers bij die wel mochten bleven, maar niet op hetzelfde ministerie. “Zij konden beter met het beheer van een ander ministerie worden belast”, zei Bouterse. Speciale aandacht was er voor Onderwijs & Volksontwikkeling en Volksgezondheid. Het betreft ook de belangrijkste beleidsgebieden. Bij het eerste is de minister verhuisd en het andere is er nu een nieuwe minister.

Het heeft alles te maken met de ‘depolitisering.’ Beide ministeries raken direct het menselijk zijn en welzijn. “We moesten ze halen uit de politieke sfeer omwille van de kwaliteit van de toekomst van het volk. Dit politieke experiment zal haar nut in de praktijk moeten bewijzen en wellicht navolging vinden in toekomstige regeringsformaties”, aldus Bouterse. Het evalueren gaat intussen door. “We zijn nog lang niet klaar.”


Posted

in

by

Tags: