Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Bond OWMCP zegt vertrouwen op in waarnemend directeur Triloki

Bond OWMCP zegt vertrouwen op in waarnemend directeur Triloki

door Wilfred Leeuwin

PARAMARIBO — Het personeel van het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijnproject  (OWMCP) heeft het vertrouwen in waarnemend directeur Sanjay Triloki opgezegd en eist zijn vertrek. Om te laten merken dat het ernst is, heeft de bond gisteren op een algemene ledenvergadering besloten om actie te voeren door slechts van zeven uur ’s morgens tot twaalf uur ‘s middags te werken.

De bond heeft minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport eerder schriftelijk gevraagd om iemand die is berekend voor de directeursfunctie te benoemen. De bewindsvrouw heeft niet gereageerd.

“Hij communiceert nauwelijks en reageert helemaal niet op brieven van de vakbond”

Puinhoop

Bondsvoorzitter Dayanand Dwarka zegt tegen de Ware Tijd dat vanaf het aantreden van Triloki, nu ruim een jaar geleden, de Algemene Werknemersorganisatie OWMCP bezwaar heeft gemaakt tegen de aanstelling. De minister zou hem voor slechts zes maanden hebben aangesteld als gedelegeerde, waarna een directeur zou worden benoemd, maar heeft dat nagelaten.

In een brief van 25 juli heeft het bondsbestuur haar er al op gewezen dat het personeel en de waarnemend directeur niet door één deur kunnen. Hij zou er sinds zijn aantreden “een grote puinhoop” van  hebben gemaakt, communiceert nauwelijks en helemaal niet op brieven van de vakbond.

De minister wordt eraan herinnerd dat de vakbond vanaf het begin heeft aangegeven geen voorstander te zijn van de aanstelling van Triloki. Hij mist volgens de vakorganisatie de meest elementaire competenties en kwaliteiten om verantwoord leiding te kunnen geven.

Dochter benoemd

De vakbond schrijft dat het personeel gedemotiveerd is. Wat ook verkeerd is gevallen, is dat terwijl er geen vacature was, Triloki zijn dochter in dienst heeft genomen tegen een salaris dat hoger is dan wat geldt voor de functie waarin zij is aangesteld. Daarnaast gedraagt zij zich provocerend naar het personeel toe en heeft een doktersattest vervalst.

De vader zou deze handeling hebben goedgepraat en de medewerker die de vervalsing heeft ontdekt een berisping hebben gegeven. Maar de arts, die het originele attest heeft uitgeschreven, heeft de vervalsing bevestigd. Bij de brief aan de minister is de verklaring van de arts toegevoegd.