Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Bloedbad tijdens politie-invallen tegen drugsbendes in Brazilië: zeker 42 doden

Bloedbad tijdens politie-invallen tegen drugsbendes in Brazilië: zeker 42 doden

Bij politie-invallen tegen drugsbendes in Brazilië zijn zeker 42 mensen om het leven gekomen. Het gaat om invallen in de drie deelstaten Rio de Janeiro, São Paulo en Bahia.

De politie doodde zeker negen personen bij invallen in de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro, meldt persbureau Reuters. Tijdens de inval werden de autoriteiten aangevallen door gewapende personen, zegt de Braziliaanse politie.

Volgens de inlichtingendienst zouden leiders van drugsbendes in het gebied bijeenkomen. Onder de doden zijn een drugssmokkelaar en mensenhandelaar, melden lokale media.

Een agent raakte gewond en ligt in het ziekenhuis. De politie heeft zeven geweren, munitie en granaten van de verdachten in beslag genomen.

Wraakoperatie na vermoorde agent in Guarujá
Eerder kwamen veertien personen om het leven bij een vijfdaagse inval in de staat São Paulo, onder wie twee politieagenten. In de noordoostelijke staat Bahia zijn volgens autoriteiten sinds vrijdag negentien verdachten van drugsbendes vermoord. Dat meldt BBC News.

In de staat São Paulo zijn bovendien 58 mensen gearresteerd. De politie startte de operatie nadat donderdag een politieagent van de speciale eenheid werd vermoord in de kustplaats Guarujá.

De Braziliaanse minister van Justitie veroordeelde de operatie van de politie. Volgens hem stond de reactie van de politie niet in verhouding tot de gepleegde misdaad.