Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Black & Sexy Events viert verjaardag met Afro-sensatie Ruger

Black & Sexy Events viert verjaardag met Afro-sensatie Ruger

door Shanavon Arsomedjo

PARAMARIBO — Het is al jaren zo dat er rond de viering van Ketikoti heel veel activiteiten worden gehouden. Het ene cultureel en het andere commercieel. Burgers hebben in elk geval genoeg te doen op deze dagen.

Black & Sexy Events laat de Nigeriaanse Ruger halen om op 1 juli een show te geven in het @Live Entertainment Center. Op die dag viert de organisatie niet alleen Ketikoti, maar vooral ook haar zesjarig bestaan.

Afrodancehall

Ruger maakt Afrodancehall, een samensmelting van Afrobeats en dancehall-elementen. Hij begon op jonge leeftijd met muziek en was als tiener lid van de schoolmuziekband en het kerkkoor. Op den duur begon hij met het componeren van zijn eigen liederen en trad hij op tijdens schoolfeesten en shows.

Ruger werd ontdekt door D’Prince, oprichter en CEO van ‘Jonzing World’ en heeft intussen een platencontract op zak voor het publiceren en distribueren van muziek onder Columbia Records en de Britse divisie van Sony Music Entertainment.

Hits

Van zijn debuut ep ‘Pandemic’, die in 2021 uitkwam, werd ‘Bounce’ het grote succesnummer met inmiddels 62 miljoen views op YouTube en hoge noteringen in de Top 50-hitlijst van Nigeria, de TurnTable End of the Year-hitlijst en Apple Music-top Afrobeatnummers.

In datzelfde jaar bracht Ruger zijn tweede ep uit onder de titel ‘The Second Wave’. Daarvan was de song ‘Dior’ de eerste single die piekte op nummer 1 in Nigeria, Gambia, Kenia, Uganda, Sierra Leone en Madagaskar. Dit lied deed het zo goed, dat het zelfs in Engeland een hit werd via de UK Afrobeats Singles Chart. Ook menig Surinaamse Afrobeat fan is verzot op de track.

Precies een jaar geleden lanceerde Ruger een deluxe, een aanvulling van de drie songs ‘Girlfriend’, ‘WeWe’ en ‘Warning’ op het commerciële succes van ‘The Second Wave’. Hiervan is ‘Girlfriend’ de grootste hit wereldwijd met meer dan tweehonderd miljoen views op alle digitale streamingplatforms.

Voorprogramma

Het verjaardagsfeest van Black & Sexy Events op 1 juli zal worden opgeluisterd door Aptijt, Psycho, Jackson Blai, Biga Loega, Bottyman, IsjeKing, dj Archa, Andy Safado en de mc’s Starboy Chilleman en Vuure.

Een hoogtepunt van de avond zal de reünie van Dancehall Crew zijn, de Surinaamse reggae-/ dancehall formatie van weleer. De frontliners zijn Reggie, Naya Beenie, Multi en Jogga.