Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Biljartkampioenschappen Tweedeklasse voor de deur

Biljartkampioenschappen Tweedeklasse voor de deur

Rayen Jiwalal van biljartclub Moengo, die zijn titel dit jaar wil prolongeren

Vrijdag wordt een aanvang gemaakt met de Nationale Biljartkampioenschappen in de 2de klasse onder auspiciën van de Surinaamse Biljartbond. In totaal zullen er 18 biljarters deelnemen aan dit toernooi. PWB vaardigt 4 biljarters, terwijl Moengo, Ivoor en Vos met elk 3 biljarters mee zal doen, terwijl de Politie met 2 biljarters komt. De biljarters zullen in de algemene ronde in 3 poules worden verdeeld. Van elk poule  plaatsen de nummer 1 en 2 zich voor de finaleronde. Zo zal de regerende kampioen Rayen Jiwalal van Moengo proberen zijn titel te prolongeren.

‘Ik ga wederom voor de titel’, zegt Rayen Jiwalal aan Dagblad Suriname. ‘Om eerlijk te zijn heb ik me niet goed voorbereid op deze kampioenschappen, maar desondanks zal ik mijn best doen om het beste eruit te halen. Als ik kijk naar de andere biljarters die dit jaar mee zullen doen, dan zie ik Ernesto Dors en Ronnie Soerjoesing, semi-kampioen, als de potentiële kandidaten om de titel van mij af te pakken. Maar hiervoor moeten zij echt goed voor de dag komen. Promotie naar de Eersteklasse zie ik ook niet zitten met de huidige vorm die ik heb. Maar zal wel mijn beste beentje voorzetten om tenminste te strijden daarvoor. Een biljarter als ik heb niet veel wedstrijden nodig, om in topvorm te komen, dus de andere biljarters zijn opgepast’, zegt de huidige kampioen Jiwalal.

‘Ik wil niet voorbarig zijn, maar de titel zal deze keer weer richting Moengo gaan’, zegt Ronnie ‘Soerwa’ Soerjoesing aan Dagblad Suriname. ‘Om eerlijk te zijn heb ik ook geen goede voorbereiding gehad, maar zal wel mijn uiterste best doen. Alle biljarters komen om te winnen, dus we zullen zien wat het gaat worden. Promotie naar de Eersteklasse zie ik dit jaar niet zitten. Het is gewoon dat ik dat niveau van de Eersteklasse nog niet heb. Ik moet veel en harder gaan trainen om het niveau van de Eersteklasse te halen’, zegt de huidige semi-kampioen Soerjoesing.

De biljarters die zullen deelnemen zijn: Ernesto Dors, Roy Burleson en Roy Pawirodimedjo (Ivoor), Ronnie  Soerjoesing, James Soekijad en Rayen Jiwalal (MBC), Ewald Wongsoredjo, Farley Mohamedjoenos, Madjied Madhar en Robert Jawalapersad (Nickerie), Henk Chin A Foeng, Raymond Stelk en Michael Chin A Foeng (Politie), Harold Brewster en Henry Inderson (PWB), Kenneth Braaf, Ewald Kuils en Harold Tirion (Vos).

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant