Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Bij twee aanrijdingen op weg naar Pikin Saron 1 dode en truck chauffeur vlucht bos in

Bij twee aanrijdingen op weg naar Pikin Saron 1 dode en truck chauffeur vlucht bos in

Bij twee aanrijdingen die zich in de vroege ochtend van maandag 21 augustus hebben voorgedaan op de weg naar Pikin Saron is de 26-jarige bromfietser G.K. bij de eerste aanrijding om het leven gekomen.  

De politie van het bureau Zanderij kreeg omstreeks 01.05 uur van het Command Center de melding van een aanrijding tussen een bromfietser (en zijn duopassagier) en een voetganger op de weg naar Pikin Saron. Bij aankomst van de politie waren de drie slachtoffers al per eigen gelegenheid afgevoerd naar de RGD-poli te Pikin Saron.
De bromfietser G.K., tevens vermoedelijke veroorzaker, die militair van beroep was, is in de poli van Pikin Saron overleden. Een arts stelde officieel de dood van de jongeman vast. 

Het voorlopige onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat zowel de voetganger als de bromfietser met duorijder zich aan de linkerzijde over de weg uit de richting van Pikin Saron reden, gaande in de richting van Apoera. Door tot nog toe onbekende oorzaak ontstond er een aanrijding tussen de bromfietser en de voetganger, waarbij de bromfietser en zijn duorijder en de voetganger verwondingen hebben opgelopen. Met de ambulance van Surcad werd de duorijder met schaafverwondingen en de voetganger met een beenfractuur afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het lichaam van G.K. is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen. Aangezien de overledene een militair was, is het onderzoek van deze aanrijding overgedragen aan de Militaire Politie (MP).

Bij de tweede aanrijding die omstreeks 05.00 uur plaatsvond op diezelfde weg tussen een truck en een voetganger, heeft de 65-jarige voetganger C.M. zwaar letselopgelopen.

De politie van bureau Zanderij ging na de melding van de aanrijding, die niet ver verwijderd van de eerste aanrijding had plaatsgevonden, naar de locatie voor onderzoek. 

De agenten constateerden bij aankomst, dat zowel de truckbestuurder als de voetganger in de richting van Pikin Saron gingen. De voetganger C.M. heeft zware verwondingen opgelopen waarna de dorpsbewoners tekeer gingen, en de truckchauffeur daardoor het bos in is gevlucht. 

De gewonde voetganger werd voor medische hulp met de ambulance van Surcad afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hangende het onderzoek is de truck door de politie in beslag genomen.