Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Bewoners Kronenburg delen belangrijke zorgen met vicepresident Brunswijk

Bewoners Kronenburg delen belangrijke zorgen met vicepresident Brunswijk

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft op 23 september te Kronenburg in het district Commewijne een brief ontvangen, nadat hij zijn toespraak had gehouden in verband met een vliegerwedstrijd. In de brief werden verschillende cruciale kwesties aangehaald die de bewoners graag gerealiseerd willen zien.

Deze kwesties behelzen onder andere de renovatie van de schelpzandwegen, die momenteel in slechte staat verkeren, het aanleveren van opvulzand voor het voetbalveld, het scheppen van werkgelegenheid voor jongeren, en het aanpakken van de langdurige kwesties rondom grondpapieren waar de bewoners al geruime tijd op wachten.

Vliegerwedstrijd
De vliegerwedstrijd werd georganiseerd door de afdeling Sportzaken Commewijne, die onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) valt. De deelnemers aan de vliegerwedstrijd hadden allemaal hun eigen vliegers gemaakt en genoten van de opgewekte sfeer.

Farisha Dasai, het hoofd van de afdeling Sportzaken in Commewijne, gaf aan dat dit de tweede vliegerwedstrijd was en dat er binnenkort meer sportactiviteiten zouden worden georganiseerd in het district, vooral voor de kinderen in Alkmaar, Nieuw-Amsterdam, Meerzorg en Tamanredjo. Ze benadrukte het belang van het creëren van meer sportkansen voor de jeugd in alle ressorten.