Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Bewoners Brownsweg verlangen naar opening SPSB-filiaal

Bewoners Brownsweg verlangen naar opening SPSB-filiaal

Bewoners en het Traditioneel Gezag van Brownsweg in het district Brokopondo kijken reikhalzend uit naar de opening van het filiaal van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Kapitein Waandels van Brownsweg vertelt aan Suriname Herald dat de bouwwerkzaamheden reeds lang zijn afgerond, echter heeft de opening van het kantoor vanwege de regeringswisseling niet meer plaatsgevonden. “We zien graag dat dit alsnog plaatsvindt, omdat we de bank hard nodig hebben in het district”, zegt de dignitaris.

De bouw van het pand is door Grassalco NV gefinancierd, weet de kapitein. Hij zegt dat het voor het Traditioneel Gezag, de dorpelingen en de rest van de omgeving een grote opluchting zal zijn wanneer het filiaal wordt geopend. “Dan hoeven de mensen niet meer naar Paramaribo af te reizen om hun bankzaken te doen.”

Kapitein Waandels noemt het steeds afreizen naar de stad ‘vermoeiend’. “Dus wi aksi a regering efu den kan realiseer a project go doro. Un bo feni en wan bun sani”, verduidelijkt hij.

De dignitaris meent dat met een filiaal te Brownsweg de dienstverlening van de SPSB ook dichterbij de gemeenschap komt, zoals op het bord bij het gebouw is aangegeven. De kapitein wijst erop dat het pand momenteel leeg is en dat het terrein onder hoog wied staat. “Het wordt voor geen enkel doeleinde gebruikt”, aldus Waandels.

Ludwig Mendelzoon, districtscommissaris van Brokopondo, zegt echter niet op de hoogte te zijn van zaken. Hij heeft navraag gedaan, maar nog geen reactie hierop ontvangen.

Kapitein Waandels doet ook zijn beklag over de SPSB-pinautomaat, die volgens hem voor slechts twee tot drie dagen actief is. Hierdoor moet men helemaal naar Klaaskreek om te pinnen of in het ergste geval, naar Paramaribo. “Dit is ook lastig voor ons. Een veel betere dienstverlening aan de gemeenschap van Brownsweg zou ons goed doen”, voert Waandels verder aan.