Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Bewaker houthandel Nooitgedacht verklaart brandstichting

Bewaker houthandel Nooitgedacht verklaart brandstichting

Uit het voorlopige onderzoek blijkt dat er sprake is van brandstichting bij Houtzagerij Nooitgedacht. De bewaker van het terrein heeft tegenover de politie verklaard dat drie jongemannen gisteravond hebben ingebroken. Nadat ze betrapt waren, sprongen zij in het Saramaccakanaal om de overkant te bereiken. Tijdens hun vlucht zouden zij de uitlating hebben gedaan dat ze het complex in brand zullen steken.

Dinsdagmiddag zag de wachter de jongens weer op het terrein en wederom sprongen ze in het kanaal, waarbij zij richting De Goede Verwachting zwommen. Kort hierna merkte de bewaker dat de loods met opgeslagen hout aan de achterkant van het gebouw in brand stond.

Op hetzelfde moment ontdekte hij ook brand bij Houthandel De eenheid en wel aan de achterzijde, alwaar een grote partij hout opgestapeld lag. De loods van Houtzagerij Nooitgedacht is geheel afgebrand. De nabijgelegen Houtzagerij De Eenheid kon gered worden, maar verloor wel een grote partij hout. De brandweer was tot in de late uren bezig met blussingswerkzaamheden.

Volgens Adjay Banwari, eigenaar van Houtzagerij De Eenheid, is de schade groot. De bedrijven zijn niet tegen brand verzekerd. De verzekering doet naar verluidt geen zaken met houtzagerijen.