Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Beter spelend Suriname ook ten onder tegen Puerto Rico

Beter spelend Suriname ook ten onder tegen Puerto Rico

door John Zaalman

PARAMARIBO — “Suriname heeft vandaag veel beter gespeeld, maar nog steeds niet als team.” Woorden van assistent-bondscoach Furgil Ong-A-Fat nadat de nationale U19-jongens volleybalselectie dinsdagmiddag in groep B van het Continental Championship met 3-0 (25-17, 26-24, 25-19) klop kreeg van Puerto Rico. Eerder werd de openingswedstrijd in de vroege ochtend ook al verloren van gastland Guatemala.

Ong-A-Fat, die niet bij de selectie zat omdat hij nog geen Amerikaans visum had gehad, had gehoopt woensdag te vertrekken. Echter, hij zal niet meer afreizen. “Mijn reis is in samenspraak met de bondsvoorzitter Lionel Blokland gecanceld.” De assistent van Antoine Vliet zou namelijk pas vrijdag in Guatemala aankomen “en dat heeft geen zin”.

Dip

Ong-A-Fat liet optekenen dat de spelers niet voor elkaar zijn ingekomen. “Ze straften makkelijke ballen van de tegenstander niet af en precies dat heeft ons de das omgedaan. Het spel is nog niet wat het wezen moet. Ons rallyspel kwam helemaal niet tot uiting en als onze jongens in een dip zijn, komen ze er niet uit.”

Ong-A-Fat wees erop dat Puerto Rico makkelijk vier punten op rij kon maken tegenover twee van Suriname. “De tweede set was wel heel close en die hadden we moeten pakken, maar lieten die glippen na cruciale fouten.”

De nationale selectie zingt het volkslied vóór aanvang van de wedstrijd tegen Puerto Rico. [Foto: norceca.net]

Aansluiting

Suriname speelt zijn laatste voorrondeontmoeting woensdagavond negen uur Surinaamse tijd tegen Nicaragua. “Onze spelers moeten de zaken gaan toepassen waarop we gewerkt hebben. We moeten ook meer aansluiten, gaan aanvallen en de pass moet beter.”

Victor Alonzo Torres Bernard leidde Puerto Rico met zeventien punten, waaronder twaalf kills, vier aces en één block. Franco Ignasio Roark de la Torre droeg twaalf punten (tien kills en twee aces) bij.

Bij Suriname scoorde Meson Anabaka met elf punten (tien kills en één block) opnieuw het meest. Goede ondersteuning genoot hij ook deze keer van Anfernee Lee-A-Leong, die negen punten (zeven kills en twee blocks) noteerde.