Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Bespuiting muskietenplaag in alle ressorten van Nickerie

Bespuiting muskietenplaag in alle ressorten van Nickerie

Districtscommissaris Senrita  Gobardhan van Nickerie stelt, dat  alle ressorten aan de beurt zullen komen wanneer het gaat om bespuitingswerkzaamheden tegen de muskietenplaag.

Geen paniek

Om paniekerigheid te voorkomen bij de Nickeriaanse gemeenschap legt Gobardhan uit in een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname, dat alle ressorten van het district bespoten zullen worden. Bewoners  hoeven zich dus geen zorgen te maken dat er een ressort overgeslagen zal worden. Dit deed ze. omdat er een persbericht in omloop was waarin het ressort Wageningen niet voorkomt. Ze benadrukt dat het het ressort niet overgeslagen zal worden. 

Het gebeurt wel stapvoets, omdat er een plan is ontwikkeld om een en ander correct te laten gebeuren. De districtscommissaris doet een oproep op de gemeenschap om af te wachten tot hun ressort aan de beurt is. Vermeldenswaard is dat er tijdens hevige regenval geen bespuiting zal plaatsvinden. 

Voorzorgsmaatregelen Bureau voor Openbare Gezondheidszorg

Van 5 uur in de middag tot 9 uur in de avond zal er in de diverse buurten, op basis van een plan van aanpak, bespoten worden. Er wordt een beroep gedaan op de bewoners om waar nodig eten af te dekken, zo veel als mogelijk deuren en ramen open te laten. Mensen die ziek zijn en baby’s in gesloten ruimtes te houden en dieren af te dekken tijdens de bespuitingen en in geval van openstaande voeding dit te verversen na de bespuiting.