Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Beschamende vertoning

Beschamende vertoning

TERWIJL SURINAME AAN de vooravond staat om de afschaffing van de slavernij op gepaste wijze te herdenken, gaf een nazaat van die slaven een fraai staaltje van het zoet houden van een andere groep bewoners van het land weer. Op beschamende wijze strooide vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk met auto’s en geld in het rond onder de inheemsen in West-Suriname, in de hoop dat ze in 2025 op zijn partij stemmen.

Wat Brunswijk aangaat, is de verkiezingscampagne voor 25 mei 2025 al begonnen. En dat terwijl de regering, waar hij mede leiding aan hoort te geven, na drie jaar nog nauwelijks grootse prestaties heeft geleverd. In ieder geval heeft ze tot op heden gefaald de samenleving uitzicht te bieden op betere tijden, ook al proberen de leiders het volk dat wel wijs te maken.

Brunswijks hoofd zit kennelijk vol met het presidentschap waarvan hij droomt en echt geloofd dat hij dat in 2025 voor het oprapen heeft

Brunswijk was met in zijn kielzog onder anderen minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting naar Apoera gevlogen om daar met heel veel tamtam onder meer de koopkrachtversterking en de kinderbijslag uit te betalen. Dat zijn hele normale zaken waar mensen gewoon recht op hebben – en veel te lang op hebben moeten wachten – maar het wordt gebracht alsof het de verdienste was van de Pertjajah Luhur-minister, de vp en zijn minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuël, die ook mee was gereisd.

Alsof het al niet beschamend genoeg was dat ze daar met belastinggelden goede sier voor vooral hun partij maakten, speelde Brunswijk weer eens voor Sinterklaas, waarbij hij weer de nodige flappen trok. Hij deelde pakketten uit en hield een loterij waarbij terreinwagens en geld vielen te winnen. De kralen en spiegeltjes anno 2023, net zoals de zwarte bevolking in Afrika zo’n vierhonderd jaar geleden werd gepaaid. Heel ‘toevallig’ wonnen de kapiteins van Apoera, Washabo en Section een auto. Daarnaast wonnen250 inheemsen elk SRD 1.000, drie personen kregen SRD 5.000, drie anderen SRD 10.000.

Brunswijk beseft kennelijk niet dat het volslagen belachelijk is dat hij als vicepresident dergelijke gestes doet aan een bevolking die door het onsamenhangende beleid van de regering al jaren het water tot boven de lippen staat. Maar zijn hoofd zit kennelijk vol met het presidentschap waarvan hij droomt en echt geloofd dat hij dat in 2025 voor het oprapen heeft. Maar wat in werkelijkheid altijd slechts een droom zal blijven.

Hij kan beter zijn energie stoppen in het weer op de rails brengen van de economie, waar hij de afgelopen drie jaar als vp werkelijk niets aan heeft bijgedragen. Daar heeft het land en het volk meer aan dan aan het opvoeren van een beschamende vertoning, die slechts ten doel heeft op een goedkope manier zieltjes te winnen voor 2025.