Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Bernharddorp ondergaat grote schoonmaakbeurt

Bernharddorp ondergaat grote schoonmaakbeurt

Om Bernharddorp weer die uitstraling te geven van vroeger heeft de kapitein van het dorp, Humphrey Tjon, een beroep gedaan op het Directoraat Vuilophaal van het ministerie van Openbare Werken (OW) om de lozingen en het grofvuil op te halen. Dit vond in het weekend plaats.

Jason Gummels, onderdirecteur bij Vuilophaal, zegt dat de kapitein hem had uitgenodigd en de behoeftes van het dorp met hem had gedeeld. Het ophalen van de lozingen en grofvuil waren enkele punten.

Na een periode van ongeveer tien jaar is er eindelijk een grootschalige schoonmaakactie gestart in Bernharddorp. Het afvoerkanaal, dat al die tijd niet was gereinigd, was in een erbarmelijke staat en het dorp had dringend behoefte aan deze opruiming. Vanwege de ophoping van vuil zal de schoonmaakoperatie meerdere dagen in beslag nemen, aangezien het niet mogelijk is om alles in één dag te voltooien.

“Naast deze schoonmaakactie werk ik ook aan andere projecten in het dorp, zoals het maaien van de bermen,” zegt de onderdirecteur. Gummels is verheugd dat de dorpsbewoners ook actief hebben bijgedragen aan de schoonmaak- en opruimingsinspanningen in het dorp.

Bernharddorp heeft twee maanden terug een nieuw dorpsbestuur gekozen. “Er is veel werk aan de winkel in het dorp. “We zijn begonnen met de schoonmaak en het ophalen van de trenzen en we gaan door. Het dorp moet netjes blijven en de lozingen moeten vaker opgehaald worden. De bewoners moeten bewust zijn van een schone omgeving,” vindt Tjon. De schoonmaak- en opruimingsactie waren kosteloos.