Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Belasting op tabak weer verhoogd

Belasting op tabak weer verhoogd

Door: Robin Rosario

PARAMARIBO – Martelise Eersel, directeur van het ministerie van Volksgezondheid zei gisteren op een persconferentie in verband met de internationale dag tegen roken dat de belastingen op tabak en tabakssoorten weer verhoogd zullen worden. Dit om mensen te ontmoedigen te roken.

Zij benadrukt wel dat mensen zelf het besef moeten hebben om niet eraan te beginnen of om ermee te stoppen. De directeur zegt dat het concept anti tabakswet al is goedgekeurd door de Raad van Ministers en de route naar de Staatsraad en terug bij het ministerie heeft afgelegd.

De voorstelwijzigingen zullen worden verwerkt en weer aan de Staatsraad worden aangeboden. Indien er geen op- en aanmerkingen van de Staatsraad zijn zal de conceptwet aan de president worden aangeboden. Door de president zal deze dan naar DNA voor behandeling en goedkeuring worden gezonden.

Eersel deelde verder mee dat vanuit het ministerie nog meer anti-tabaksmaatregelen getroffen zullen worden. Het zal verboden zijn in openbare ruimten met een dak en omsloten door muren te roken. Op de sigarettenpakjes zullen ziektebeelden te zien zijn die veroorzaakt worden door het roken en er komen strengere maatregelen voor het verkopen en maken van reclame voor tabak.


Posted

in

by

Tags: