Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » BEIP-scholierenactiviteit op kunstbeurs

BEIP-scholierenactiviteit op kunstbeurs

Van 29 oktober tot en met 2 november organiseert het Basic Education Improvement Program (BEIP) in samenwerking met de Nationale Kunstbeurs een scholierenactiviteit. Omringd door de kunstwerken op de Nationale Kunstbeurs in het Krasnapolsky Hotel maken de 4e en 5e klassen van 10 scholen uit 5 districten kennis met nieuwe manieren van leren. Dit is een belangrijk onderdeel van het BEIP-programma dat onder leiding van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur wordt uitgevoerd.

Gedurende vijf dagen doen meer dan 370 scholieren mee uit de districten Para, Marowijne, Commewijne, Wanica en Saramacca. Zij zullen leren om de links tussen bijvoorbeeld de vakken taal, rekenen, aardrijkskunde en natuurkunde te zien terwijl ze kunst-activiteiten uitvoeren.

De kinderen kunnen kiezen voor een van de activiteiten die zij zelf het leukst vinden: dans, filmen/fotografie, acteren, verhalen schrijven of kunst maken. Binnen hun activiteit zullen zij op een creatieve manier reken, taal, natuuronderwijs en aardrijkskunde vragen moeten beantwoorden.

Aan het eind van de dag worden de groepen samengevoegd en zullen zij alles wat zij geleerd hebben gezamenlijk tot 1 video oproep combineren rondom het thema “Houd Suriname schoon”.

Deze activiteit is bedoeld om steeds meer scholieren en hun docenten bekend te maken met het nieuwe curriculum van de lagere school en de daarbij horende vernieuwende manieren van lesgeven.

Het BEIP-programma zal tot en met 2020 onder andere het curriculum van de 5e en 6e klas updaten en leraren trainen in moderne manieren van lesgeven. De komende periode zullen deze activiteiten steeds nadrukkelijker gecommuniceerd worden.