Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Begint Advocaat aan zijn 26e klus?

Begint Advocaat aan zijn 26e klus?

Gaat Dick Advocaat nog één keer aan de slag als trainer? Mogelijk gebeurt dat als bondscoach van Curaçao. De voetbaltrainer is serieus in gesprek met de bond daar, zo bevestigt de 75-jarige Advocaat bij het programma Veronica Offside.

“We zijn serieus in onderhandeling”, vertelt Advocaat die vorig seizoen nog hoofdtrainer was bij ADO Den Haag. Maar of de voormalig bondscoach van Oranje het ook daadwerkelijk wordt is nog maar de vraag. “Ik weet nog niet zeker of ik het ga doen, het is allemaal nog in een pril stadium.”

Advocaat wil verbeteringen
De Hagenees wil namelijk wel verbeteringen zien bij de voetbalbond. “Hotels, vliegtuigen enzovoort, dat moet wel beter. Als spelers aankomen, dan moeten ze weten wat er gaat gebeuren.”

Die professionaliseringsslag voerde Advocaat in 2009 ook al door als bondscoach van België. “Maar de Belgen hadden het geld. Curaçao heeft weinig geld. Dus ze zijn aan het kijken of ze dat allemaal kunnen organiseren.”

26 keer trainer?
Mocht het doorgaan, dan wordt de 75-jarige oefenmeester voor de tiende keer bondscoach in zijn carrière. In het verleden leidde hij de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België, Nederland (twee keer), Rusland, Servië, Irak en de Nederlandse vrouwen. Het zou in totaal zijn 26e klus kunnen worden als hoofdtrainer in het betaalde voetbal.

Voor zijn carrière ontving Advocaat in 2022 nog een oeuvre-award.