Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Bee zegt sorry voor blunder tijdens stemming in DNA

Bee zegt sorry voor blunder tijdens stemming in DNA

Assembleevoorzitter Marinus Bee zegt de totale verantwoordelijkheid van de gemaakte blunder op zich te zullen nemen. Afgelopen vrijdag moest het parlement stemmen voor de twee wetten namelijk de wijziging van de Kiesregeling en wijziging van de Grondwet. Tijdens de stemming heeft het parlement echter twee keer voor wijziging van de Kiesregeling gestemd en niet voor de grondwetswijziging.

Bee noemt dit een blunder waarvoor hij de totale verantwoordelijkheid op zich neemt. “Dit is het laatste wat je zou willen hebben, omdat iedereen zich bijzonder heeft ingezet om tot het eindproduct te komen. Het laatste wat ik zou willen doen is om vinger te wijzen naar wie dan ook voor de gemaakte blunder en ik bied mijn verontschuldiging aan voor de gemaakte blunder”, aldus Bee.

De assembleevoorzitter zegt in gesprek met Suriname Herald niet eens te willen onderzoeken wie de fout zou hebben gemaakt, omdat hij volwassen genoeg is om de verantwoordelijkheid hiervoor zelf te dragen. Bee zegt onder de indruk te zijn van het werk dat het personeel neerzet en dat hij daarom niemand onder de bus wil gooien.

Bee: “De mensen zijn opgeraakt omdat ze echt alles hebben gegeven om dit eindproduct te bereiken.” Voor hem is het niet belangrijk wie de fout heeft gemaakt. Wat van belang is, is de correctie die moet komen.

Hij zegt aan de andere kant bijzonder blij te zijn omdat met deze misstap is gebleken dat het controlesysteem van het parlement wel functioneert. Indien niemand dit had geconstateerd en kort voor de verkiezingen dit naar buiten zou komen hadden we een ander probleem, meent de assembleevoorzitter.

Het parlement komt vandaag om 14.00 uur bijeen om te stemmen voor de wijziging van de Grondwet die afgelopen vrijdag samen met de wijziging van de Kiesregeling in behandeling was en aangenomen moest worden.

Over het Reglement van Orde legt Bee verder uit dat het parlement met een heel oud reglement werkt. De leiding van De Nationale Assemblee is op dit moment bezig met een project dat gefinancierd wordt door de IDB om te kijken naar eventuele aanpassing en vernieuwing van het ordereglement.