Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » “BDT is een chaos”

“BDT is een chaos”

Openlijke diefstallen, werknemers die cliënten bedonderen en een directeur die ‘niets’ doet, hebben gemaakt dat de Stichting Bureau Thuis en Daklozen (BTD) een bende is. Dat is volgens een topper van de stichting het gezicht van BTD.

In de eerste plaats gaat het financieel verkeerd. Er wordt geld van cliënten gestolen. Een zekere B.M. had lange vingers en stal zeker SRD 30.000 van een dakloze. Hij had door zijn status jarenlang zijn pensioen en AOV niet opgenomen en had daarvoor een fortuin op zijn rekening. B.M. plunderde die rekening. Uiteindelijk werd aangifte gedaan en werd B.M. in verband met het onderzoek thuis geparkeerd.

Maar de directie heeft uit deze fout niets geleerd, laat de BTD-ingewijde optekenen. Een andere dakloze, die bij RO had gewerkt, kon door zijn beperking zijn geld niet zelf ophalen. Hij machtigde een zekere V. daartoe.  Die rekening van deze dakloze werd stilletjes ook leeggehaald.

‘De directeur doet niets. Hij wil zijn personeel niet aanspreken. In feite maakt hij zich niet druk om het werk van de stichting’, zegt de bron. Op 27 april en 25 mei dit jaar is er ingebroken. En dat op een plek waar de security guards zeker wel een kik moesten hebben gehoord.

Atie Balimoi is kort: ‘Die informatie klopt niet. Niets klopt. Mensen zeggen zomaar dingen.’ Volgens de BTD-directeur zullen er altijd mensen zijn die zeggen dat het slecht gaat in het bedrijf. Hij gaf een voorbeeld, waarbij er op een dag een brief van een instantie binnenkwam. Zonder de inhoud van het schrijven te hebben gezien, werd er wild gespeculeerd. Uiteindelijk werd verteld dat het om een stapel brieven ging. ‘Mensen zeggen zomaar gekke dingen’, aldus Balimoi.

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant


Posted

in

by

Tags: