Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » BBS gaat weer ondersteuning bieden aan surveillancedienst KPS

BBS gaat weer ondersteuning bieden aan surveillancedienst KPS

Het Interim Management Team (IMT) van de Beveiligings – en Bijstanddienst Suriname (BBS) is na enige tijd van afwezigheid, nieuw leven ingeblazen in het convenant, dat een samenwerking en ondersteuning van BBS behelst aan de surveillancedienst van de politie. 

De veiligheid in het bestuurs- en uitgaanscentrum, de zogenaamde Veiligheidszone Paramaribo, die door de minister van Justitie en Politie is ingesteld in januari 2021, heeft door de hervatting van de gezamenlijke surveillance een boost gekregen. In het kader van het bestrijden van de criminaliteit en het terugbrengen van het veiligheidsgevoel zal de surveillance onverkort worden voortgezet.

Het convenant behelst een veiligheidssamenwerking tussen de Politie Regio Paramaribo, BBS, Veiligheidsdienst Centrale Bank van Suriname en de Stichting Uitgaanscentrum Paramaribo.

In de veiligheidszone bevinden zich belangrijke overheidsgebouwen en horecagelegenheden. Het onlangs aangetreden Interim Management Team bij de BBS moet zich inzetten voor integriteit, discipline, meetbare operationele veranderingen, opleiding en transformatie. Dit blijkt uit een door minister Kenneth Amoksi uitgevaardigde beschikking. De surveillance moet het veiligheidsgevoel terugbrengen, aldus meldt het Korps Politie Suriname.