Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » “Basja en 12 mannen Nieuw Jacob Kondre mishandelen 36-jarige man”

“Basja en 12 mannen Nieuw Jacob Kondre mishandelen 36-jarige man”

Aan het begin van deze maand heeft er een grove mishandeling plaatsgevonden in het Matawai-gebied. Volgens de voorzitter van 1 voor 12 werd de 36-jarige Sergio Sinester door een basja van Nieuw Jacob Kondre en ruim 12 andere mannen mishandeld en daarna gewoon langs een heuvelachtige weg aan zijn lot is overgelaten.

Sinester zegt dat hij tijdens zijn werkzaamheden verzocht werd door basja Jurgen Tweeling om mee te lopen. Na een eindje te hebben gelopen, werd hij geconfronteerd met een mogelijke diefstal, waarvan hij beweert niets van af te weten. Hoewel hij herhaaldelijk aan de basja zei daar niet van op de hoogte te zijn en pleitte om de politie erbij te halen, werd hij door de basja en enkele andere mannen mishandeld. Deze handeling werd vastgelegd en geplaatst op Facebook.

De Medische Zending waar hij voor verpleging is gebracht door een man die toevallig voorbij reed, stelde vast dat het slachtoffer fracturen had aan zijn voet, hand en arm. Sinester werd verwezen naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Verdere lichamelijke onderzoek van de Medische Zending van Brownsweg wees uit dat het slachtoffer meerdere striemen van slagen had op zijn rug en een wond aan zijn voorhoofd, waar een stukje hout uit is gehaald. Ook werd er vastgesteld dat het slachtoffer bewegingsbeperkingen had aan zijn rechterbeen en arm.

Sinester heeft aangifte gedaan bij de politie en de districtscommissaris (dc) Yvonne Pinas van Brokopondo op de hoogte gesteld. In een later stadium heeft hij zijn klacht ook gedeponeerd bij de afdeling PZ van de politie. De basja werd aangehouden als verdachte, echter was al snel op vrije voeten. Volgens informatie die 1 voor 12 bereikte, zou de basja een inspecteur hebben omgekocht.

Dc Pinas keurt de wijze van aanpak volledig af en stelt dat als gebleken is dat de basja schuldig is, hij moet instaan voor de consequenties. Ze voegt eraan toe dat een basja niet zo mag handelen, integendeel zou hij het slachtoffer in bescherming moeten nemen.

Intussen heeft de basja via de dc 8 gram geschonken aan het slachtoffer om hem enigszins te compenseren. Afgesproken is dat het slachtoffer 100 gram goud zal ontvangen van de basja.

Door de opgelopen fracturen van de mishandeling, is het slachtoffer helemaal niet in staat te werken. De voorzitter van Stichting 1 voor 12 heeft SRD 500 gedoneerd aan het slachtoffer, zodat hij voorlopig de nodige medicijnen kan aanschaffen. Ook heeft Vismale hem toegezegd te zullen instaan voor bijkomende medische kosten.

Sinester en Vismale hopen dat de autoriteiten dit geval beter zullen onderzoeken, zodat het recht zegeviert.