Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Autobestuurder rijdt diverse keren in op MSD’ers

Autobestuurder rijdt diverse keren in op MSD’ers

PARAMARIBO — Een autobestuurder, die diverse keren op leden van de Motor Surveillancedienst (MSD) van het Korps Politie Suriname is ingereden, kon uiteindelijk aan de Jan Steenstraat worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau Munder, waar hij werd voorgeleid. Ook is er aangifte tegen hem gedaan. De man is niet in het bezit van een rijbewijs en zei uit boosheid te zijn ingereden op de politie. De autobestuurder werd in verzekering gesteld wegens poging doodslag, rijden op zodanige wijze en het negeren van het ambtelijke bevel.

Volgens de politie verleende de MSD zondag assistentie aan de Surinaamse Moeslim Associatie (SMA) tijdens een auto-optocht door diverse straten van Paramaribo. Daarbij negeerde de autobestuurder tot drie keer toe het stopteken van de politie. De eerste keer was bij de kruising van de Kwatta- en Tweede Rijweg, waarbij de man inreed op de politieambtenaar. Door aan de kant te springen heeft de agent erger kunnen voorkomen.

Hij ging verder met het begeleiden van de optocht, maar aan de Kwattaweg niet ver van het verkeerslicht op de kruising met de Washingtonstraat en Kernkampweg werd de autobestuurder weer gesignaleerd. Ook deze keer gaf hij geen gehoor aan de sommatie van de agent om te stoppen en reed opnieuw in op de MSD’er. Een andere collega, die op de kruising stond en het voorval had opgemerkt, stapte op zijn motorfiets en sommeerde de autobestuurder tot stoppen. Echter, de verdachte autobestuurder gaf geen gehoor en sloeg linksaf de Washingtonstraat in en reed naar de Amazonestraat.

De motorrijder ging hem achterna, maar, hoewel hij gebruikmaakte van de optische middelen, vervolgde de autobestuurder zijn weg. Integendeel reed hij op de verschillende kruisingen aan de Ringweg Noord in op de motorrijder, die zichzelf steeds in veiligheid wist te brengen. Toen de autobestuurder, die met dat rijgedrag ook een gevaar voor andere weggebruikers vormde, ter hoogte van de Jan Steenstraat doorhad dat de politieman een waarschuwingsschot zou lossen, besloot hij uiteindelijk te stoppen en zichzelf over te geven.