Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Autobestuurder die meermalen bevelen van de politie negeert en inreed op dienstdoende wetsdienaren ingesloten

Autobestuurder die meermalen bevelen van de politie negeert en inreed op dienstdoende wetsdienaren ingesloten

De Motor Surveillance Dienst (MSD) heeft op zondag 15 oktober 2023 assistentie verleend aan de Surinaamse Moslim Associatie (SMA) tijdens een auto-optocht door de diverse straten van Paramaribo. Tijdens deze begeleidingswerkzaamheden heeft een autobestuurder tot drie keren toe het stopteken van de politie genegeerd. De eerste keer was dat het geval op de kruising van de Kwatta- en de Tweede Rijweg, waarbij de automobilist inreed op de dienstdoende politieambtenaar. Door snel te handelen en aan de kant te springen heeft de politiemedewerker erger kunnen voorkomen. Vanwege de lengte van de auto-optocht liet de M.S.D’er het voor wat het was en ging door met het begeleiden van de optocht. Bedoelde autobestuurder die zijn weg had vervolgd werd aan de Kwattaweg ter hoogte van winkel “Store For You” weer gesignaleerd en wederom door dezelfde politieambtenaar tot stoppen gesommeerd. Hij gaf wederom geen gehoor hieraan en reed weer in op de politieamtenaar. Een andere collega die op de kruising van de Kwattaweg en de Washingtonstraat verkeersregelend bezig was en de handeling van deze autobestuurder die zijn richting opreed had opgemerkt, stapte direct op zijn motorfiets en sommeerde de autobestuurder op die kruising tot stoppen. De verdachte autobestuurder gaf geen gehoor daaraan en sloeg linksaf de Washingtonstraat in en vervolgde zijn weg naar de richting van de Amazonestraat. Deze motorrijder ging hem direct achterna, gebruikmakend van de optische middelen. Echter bracht dit, de autobestuurder niet op andere gedachten en leverde niet het gewenste resultaat op. Integendeel reed hij op de verschillende kruisingen aan de Ringweg Noord in op de motorrijder, die zich steeds in veiligheid wist te brengen. De autobestuurder vormde met dat gedrag ook een gevaar voor andere weggebruikers. Ter hoogte van de Jan Steenstraat zou de politieman een waarschuwingsschot lossen en toen de automobilist dit merkte, bracht hij zijn voertuig eindelijk tot stilstand. Hij werd direct door de wetsdienaar in de boeien geslagen en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Munder alwaar er aangifte tegen hem is gedaan. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte niet in het bezit is van een Surinaams rijbewijs en uit boosheid deze strafbare handelingen heeft gepleegd.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte autobestuurder ter zake rijden op zodanige wijze, het negeren van het ambtelijk bevel en poging doodslag, door de politie in verzekering gesteld.

The post Autobestuurder die meermalen bevelen van de politie negeert en inreed op dienstdoende wetsdienaren ingesloten appeared first on Korps Politie Suriname.