Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Autobestuurder betaalt boete van vier verkeersvonnissen

Autobestuurder betaalt boete van vier verkeersvonnissen

De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft in de maand mei binnen Paramaribo verschillende wegcontroles uitgevoerd, waarbij er is gezocht naar bestuurders die een vonnis op hun naam hebben staan.
Bij de verschillende controles zijn er wederom bestuurders staande gehouden die allen hun boetes conform hun vonnissen hebben betaald.

Een bij verstek veroordeelde heeft vier verkeersvonnissen op zijn naam staan met een totale boete van SRD 2850 of 16 weken en 1 dag celstraf. De chauffeur koos ervoor om middels betaling uitvoering te geven aan de vonnissen. Na de betaling is hij heengezonden.

De ANRS merkt op dat het de laatste periode het vaak voorkomt dat bestuurders bij de controles hun rijbewijs niet bij de hand hebben. In andere gevallen nemen bestuurders plaats achter het stuur zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Op het rijden zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs staat een boete van SRD 750.

De politie doet een beroep op bestuurders om er op toe te zien dat zij alle documenten bij de hand hebben alvorens deel te nemen aan het verkeer. Zo voorkomt u dat u proces-verbaal wordt aangezegd voor een begane overtreding.

The post Autobestuurder betaalt boete van vier verkeersvonnissen appeared first on Korps Politie Suriname.