Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Authentiek klein aardewerk van atelier Mantha Mo bij gallery Eygi Du

Authentiek klein aardewerk van atelier Mantha Mo bij gallery Eygi Du

PARAMARIBO — Gallery Eygi Du op de SMS-pier aan de Waterkant heeft in de momenteel aan de gang zijnde reguliere expo, een kleine exclusieve collectie authentiek klein aardewerk van atelier Mantha Mo uit Para.

De handgedraaide kleivormen met gebrande boomschorsen en traditioneel beschilderd met boomsappen, zijn in open houtvuur gebakken. De zogeheten pre-colombiaanse methode, die door de keramisten van atelier Mantha Mo wordt toegepast.

Het klein aardewerk is van de hand van de bekende Cornelly Aloema uit Galibi, een Caribische of Kalinja pottenbakster. Zij heeft voorwerpen uit de Kalinja-cultuur zoals de watrakan, de samaku en de sapera, een nieuwe kleine vorm gegeven, waardoor nieuw gebruik als bonbonschaaltje of snackhouder, make-up bakje of decoratieve pennenhouder mogelijk wordt.

In deze reguliere expo zijn onder meer ook schilderijen van Frank Goudmijn, Jaime Pinas, Sophina Naarden, George Ramjiawansingh en August Bohe. De expo is volgens een persbericht dagelijks te bezoeken van 8 uur ’s morgens tot 4 uur ’s middags.