Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Assembleelid Gajadien wil duidelijkheid in kwestie Surpost

Assembleelid Gajadien wil duidelijkheid in kwestie Surpost

Het assembleelid Asiskumar Gajadien heeft een schrijven gericht aan de president en de parlementsvoorzitter, waarin hij opheldering vraagt over zaken betrekking hebbende op Surpost. Hij wil weten waarom de Staat ondanks alles bereid is om circa USD 3 miljoen te betalen aan Ten Group. Tijdens de begrotingsbehandeling over het begrotingsjaar 2012 zijn er vragen gesteld aan de regering met betrekking tot de financiële onregelmatigheden bij het bedrijf Surpost met subsidiegelden van de overheid. De minister van Financiën, Adeliene Wijnerman, is volgens de parlementariër niet verder ingegaan op de vragen, dan de mededeling dat er een justitieel onderzoek gaande is en dat Clad reeds is ingeschakeld voor nader onderzoek.

Echter is tijdens de behandeling van de rechtszaak van de ex-directeur van Surpost, Carlo Godlieb, gebleken dat er nog steeds geen onderzoeksrapporten van de Clad aanwezig zijn. De tenlastelegging in de rechtszaak heeft betrekking op valsheid in geschrifte, money laundering, verduistering en fraude. Gajadien wil graag geïnformeerd worden of de aangekondigde Clad-onderzoeken  vanaf de periode 2000, waarnaar de politie gevraagd heeft, reeds ter uitvoering zijn gebracht. Het ontbreken van de Clad-onderzoeksrapporten heeft volgens Gajadien ertoe geleid dat de verdachten in voormelde rechtszaak voorlopig op vrije voeten zijn gesteld.

Tijdens de behandeling van de rechtszaak op 3 mei heeft één van de verdachten verklaard dat de ex-directeur van Financiën, nu de minister van Financiën, op de hoogte is van de storting van SRD 1.5 miljoen op de privérekening van Godlieb. Gajadien zegt dat er nog steeds grote vraagtekens zijn omtrent de rol van de minister in haar vorige functie als directeur van het ministerie in deze opzienbarende zaak van Surpost. Voorts wenst hij geïnformeerd te worden omtrent de beweegredenen voor het weghalen van de voormalige president-commissaris van Surpost die mede heeft gezorgd voor het in verzet komen in de zaak van Ten Group tegen Surpost. Ook wil hij duidelijkheid hebben over de ontheffing  van functionarissen binnen het bedrijf Surpost.

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant