Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Assange moet zelf zijn voedsel betalen en de troep van zijn kat opruimen

Assange moet zelf zijn voedsel betalen en de troep van zijn kat opruimen

Als Julian Assange te gast wil blijven in de Ecuadoraanse ambassade in Londen, moet hij zich wel aan de regels houden. Om te voorkomen dat hij die vergeet, zijn ze voor hem opgeschreven: 9 pagina’s  vol. Neemt hij die niet in acht, dan wordt zijn asiel opgeheven en wordt hij de ambassade uit gezet.

Assange behoudt zijn recht op communicatie en vrijheid van meningsuiting, maar mag zich “niet uitlaten over politieke zaken of zich inlaten met iets wat zou kunnen worden uitgelegd als inmenging in de aangelegenheden van andere staten.”

Hij moet zelf betalen voor zijn eigen wifi, voedsel, medische verzorging, vuile was, en moet de rotzooi van zijn kat zelf opruimen.

Gasten moeten schriftelijk toestemming vragen voor hun bezoek. Daarbij moeten zij hun volledige naam opgeven, nationaliteit, beroep, werkadres, reden van het bezoek, en toegang tot hun email en sociale media-accounts.

Zouden zij hun mobieltje of andere apparatuur mee willen nemen, dan moeten ook het serienummer en de IMEI opgegeven worden.

Het verblijf van Assange in de ambassade verschilt feitelijk weinig van de gevangenisstraf die hij al zes jaren met zijn asiel probeert te ontlopen.

De nieuwe Ecuadoraanse regering ziet hem als een “geërfd probleem” en wil graag van hem af.