Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Arts Mungra: “Patiënten worden moeilijk opgenomen in het ziekenhuis”

Arts Mungra: “Patiënten worden moeilijk opgenomen in het ziekenhuis”

De arts Asha Mungra maakt zich ernstig zorgen over het feit dat patiënten die erg ziek zijn moeilijk door een ziekenhuis worden opgenomen voor verdere behandeling. Dit doet zich voor in zowel overheids- als particuliere ziekenhuizen. Het betreft een acuut vraagstuk dat spoedig moet worden opgelost, vindt Mungra.

Recentelijk heeft ze dit meegemaakt bij een kind dat met spoed moest worden opgenomen, maar dat heel moeilijk ging. Mungra is van mening dat de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, dit snel ter hand moet nemen. Een oorzaak hiervoor ziet zij in het wegtrekken van medisch personeel naar het buitenland, waardoor de ziekenhuizen niet genoeg mankracht hebben om adequate zorg te verlenen.

Een ziekenhuis moet volgens de arts wel in staat zijn verdere behandeling te verlenen aan ernstig zieke mensen. De gezondheidszorg moet meer aandacht krijgen. De regering zou alles moeten doen om ervoor te zorgen dat het personeel niet vertrekt. De medicus adviseert de regering om eerst te zorgen dat de basiszorg op een goed niveau functioneert.

Er moeten duidelijke prioriteiten worden gesteld. De situatie in de zorg is zeer triest, omdat mensen die een verzekering hebben toch moeten bijbetalen voor medicijnen en het geld ervoor niet hebben. De regering heeft volgens Mungra genoeg huiswerk om de kwestie binnen de gezondheidssector met de meeste spoed aan te pakken. Dit zei ze in het programma Bakana Tori op LIM FM.