Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Arief Salarbaks winnaar Ramada-sneldamtoernooi 

Arief Salarbaks winnaar Ramada-sneldamtoernooi 

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono 

PARAMARIBO — Landskampioen Arief Salarbaks heeft zondag het Ramada-sneldamtoernooi op zijn naam geschreven. Hij troefde Guno Burleson en Edson Amoekonie af die respectievelijk tweede en derde zijn geworden in een veld van 38 spelers. “Toernooi was heel erg belangrijk voor ons na een tumultueus jaar”, zegt kampioen Salarbaks. 

Het toernooi is initieel georganiseerd voor jeugdspelers onder 14 en 20 jaar. Sales and Marketing manager van Ramada, Xaviera Budel, zegt dat het geheel georganiseerd is om terug te geven aan de samenleving.

“Vorig jaar zijn we gestart als trail om te kijken hoe het past in ons systeem. Voor nu hebben we los van dammen ook dominowedstrijden kunnen organiseren. We willen nog wat spelen erbij halen door verschillende sportbonden te benaderen. Dit omdat wij de jeugd een warm hart toedragen”, zegt Budel. 

De prijzenpot is gesteld op SRD 20.000 waarvan de winnaar in de U-14, U-20 en senioren klasse SRD 5.000 ontvingen. In de U-14 klasse kregen de runner-up en nummer drie een geldbedrag van SRD1.500 om SRD 1.000

Shreya Ragho is winnaar in de U-14, terwijl Jaden Padji en Gyan Gena runner-up en derde zijn geworden. In de U-20 klasse is Rani Basdewsing kampioen geworden, terwijl Amar Ramdoedh en Prewesh Khemon respectievelijk tweede en derde zijn geworden.