Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Arief Salarbaks in top 10 Curaçao Open Challenge

Arief Salarbaks in top 10 Curaçao Open Challenge

Van alle Surinaamse dammers die aan het toernooi deelnamen heeft Arief Sakarbaks de beste prestatie neergezet tijdens de Curaçao Open Challenge. Na negen speelrondes eindigde hij in de top tien. Federatie Meester (MF) Salarbaks eindigde met 11 punten op de zesde plaats in een deelnemersveld van 44 dammers. Hij nestelde zich nog net niet in de top vijf, omdat de Cubaanse MF Rodiguez Walter Chaviano die op evenveel competitiepunten eindigde meer weerstandpunten vergaarde (85 om 83 punten).

Salarbaks won drie partijen, speelde vijf remise en verloor slechts één keer. Hij moest vrijdag in de achtste ronde zijn meerdere erkennen in meervoudig wereldkampioen Alexander Schwartzman. De Russische Internationaal Grootmeester (GMI) werd uiteindelijk kampioen op Curaçao.

Het vorig jaar eindigde Salarbaks hoger op de ranglijst. Hij werd toen semi-kampioen achter de Braziliaanse GMI Allan Silva. Het toernooi was toen weliswaar niet zo sterk bezet als dit jaar. Aan deze editie deden er in totaal drie GMI’s mee in tegenstelling tot 2022 toen Silva de enige Internationaal Grootmeester was. Naast Schwartzman en Silva was ook de Wit-Russische GMI Anatoli Gantvarg van de partij. Overigens, Gantvarg is net als Schwartzman ook een meervoudig wereldkampioen.

De volgende Surinamer op de ranglijst achter Salarbaks is Quincy Ngawikromo. Hij eindigde met 10 punten (3 gewonnen, 4 remise en 2 verloren) op de veertiende plaats. Santosh Bhagwandas en John Schmeltz eindigden met elk 9 punten (3 gewonnen, 3 remise en 3 verloren) op respectievelijk de 21ste en 22ste plaats terwijl MF Stanley Moetoer met dezelfde staat van dienst en evenveel punten 24ste werd.

Candidate Federatie Meester (CMF) Dheeradj Somai eindigde met acht punten op de 26ste plaats, voor Phavankoemar Basdewsing die met evenveel punten (2 gewonnen, 4 remise en 3 verloren) goed was voor de dertigste plaats. Dewsharan Sital eindigde met 7 punten (1 gewonnen, 5 remise en 3 verloren) op plek 39.

Schwartzman werd ongeslagen kampioen met 16 punten. Achter hem werd de Braziliaan Silva semi-kampioen met 15 punten, terwijl Gantvarg met eveneens 15 punten genoegen moest nemen met de derde plaats.