Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Arc en Ciel op voorsprong in vrouwen volleybalfinale Frans-Guyana

Arc en Ciel op voorsprong in vrouwen volleybalfinale Frans-Guyana

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Arc en Ciel is in de strijd om het volleybalkampioenschap in de vrouwencompetitie in Frans-Guyana een stap dichterbij prolongatie van de titel. Montjoly werd maandagavond in de eerste finalepartij met lege handen (25-17, 25-20, 25-12) heengezonden. Coach Campos Marlo van de triomfator keek terug op een redelijk makkelijke wedstrijd.

“We lieten de tegenstander op geen enkel moment in hun spel komen”, zei de Braziliaan in dienst van de Franse club desgevraagd aan de Ware Tijd. “Maar het is nog niet voorbij”, haastte hij zich te zeggen. Game 2 is zaterdag. “Die zal iets moeilijker zijn, maar met de bond en de goede samenhang, zullen we ons doel bereiken.” Arc en Ciel legde vorig jaar middels een clean sweep op Cosma beslag op haar eerste titel.

Leopold Raquil van Montjoly schreef het verlies toe aan het feit “dat de spelers vrij jong zijn en onder druk staan. Sommigen speelden hun eerste playoff finale.” De Fransman gaf verder toe dat de winnaar een hoger spelniveau had. “Mijn team had het moeilijk bij de verdediging na de serviceaanval.” Hij was ondanks de vele fouten blij dat het puntenverschil in vooral de eerste twee sets acht tot vijf punten was.

 “We gaan vóór de tweede wedstrijd van zaterdag werken aan onder meer de service en aanvalsondersteuning. Verder ook de mentaliteit van de meiden om met stress om te gaan en plezier te hebben in het spelen”, aldus Raquil. Bij winst van zijn ploeg zal er een golden set gespeeld worden om de kampioen te bepalen. Verdedigend kampioen Montjoly en rivaal Sport Guyanais beginnen woensdagavond aan de titelstrijd bij de mannen.