Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Arbeiders aangehouden voor diefstal en doorverkoop suiker

Arbeiders aangehouden voor diefstal en doorverkoop suiker

E.C. (40), M.M. en P.M. (beiden 36 jaar), samen met L.K. (20), zijn door de politie aangehouden nadat ze, ondanks een oproep van de Recherche van Regio Paramaribo, niet waren komen opdagen. Deze vier personen worden verdacht van betrokkenheid bij een diefstal eerder in augustus 2023, waarbij ze een aanzienlijke hoeveelheid suiker met een waarde in Amerikaanse dollars van hun werkgever hebben gestolen.

De werkgever deed op 17 augustus 2023 aangifte van de diefstal en meldde dat hij zijn geïmporteerde goederen, inclusief drie containers met suiker, opsloeg in een gehuurd pand aan de Bonistraat. Bij een inspectie op 16 augustus 2023 ontdekte hij dat er minder balen suiker aanwezig waren dan verwacht. Toen hij navraag deed bij de drie arbeiders, gaven twee van hen toe dat ze op verschillende momenten suiker hadden gestolen en doorverkocht.

De vermeende heler, P.M., kwam in beeld en werd eveneens opgeroepen door de Recherche van Regio Paramaribo. Na ondervraging werd P.M. vrijgelaten, nadat hij de ondernemer had vergoed voor de geleden schade.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de drie arbeiders in hechtenis genomen door de politie.