Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Arbeider mogelijk betrokken bij beroving onderneemster

Arbeider mogelijk betrokken bij beroving onderneemster

De politie heeft in het ressort Geyersvlijt de 25-jarige verdachte J.C. aangehouden op verdenking van medeplichtigheid aan een gewelddadige diefstal. Ondernemer Y.Z. heeft op 24 mei 2023 aangifte gedaan bij het politiebureau Uitvlugt.

Volgens haar verklaring drongen vijf gemaskerde en gewapende mannen haar woning binnen, waarbij zijzelf en haar twee medewerkers A.G. en J.C. werden overmeesterd en beroofd. De daders zijn na de daad in een gereedstaand voertuig gevlucht.

Zij namen grote geldbedragen in Surinaamse dollar, euro’s en Amerikaanse dollars, evenals ruw goud en sieraden mee. De zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo voor verder onderzoek.

Volgens het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat een verdacht voertuig met inzittenden herhaaldelijk langs de woning van Y.Z. reed. Bij het verlaten van het pand werd de vrouw overrompeld door de verdachten en onder bedreiging moest zij de goederen en geldbedragen afstaan.

Op basis van feiten en omstandigheden is arbeider J.C. aangemerkt en gearresteerd als verdachte. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte J.C. in verzekering gesteld door de politie. Er wordt gewerkt aan de aanhouding van de andere verdachten.