Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Radio Suriname Nieuws » Apintie : Zonne energie pakketten verkrijgbaar in Suriname

Apintie : Zonne energie pakketten verkrijgbaar in Suriname

Apintie in de branding
Apintie – Zonnecellen

Apintie – Het bedrijf Guguplex Technologies brengt zonne energie pakketten op de Surinaamse markt. Dit is het eerste bedrijf die dit in Suriname mogelijk maakt. Het is de bedoeling dat de pakketten betaalbaar worden, zodat de meeste mensen een zonnepaneel kunnen aanschaffen.

In Suriname is zonne energie nog nauwelijks ontwikkeld. Guguplex Technologies zal de Surinaamse bevolking hierin gaan voorzien. Het bedrijf focust zich niet alleen op de grote steden, zoals Paramaribo. Ook het binnenland kan profijt hebben van zonne energie. Juist op die plaatsen is er soms maar 5 uur stroom per dag (zoals in Commewijne).  De zonnepanelen kunnen hierin een toevoeging bieden.

Momenteel zijn er nog 1,6 biljoen mensen zonder elektriciteit. Juist omdat zonne energie relatief gezien een goedkopere manier is om stroom op te wekken is dit zit zo gunstig. Generatoren zijn duur, omdat ze veel brandstof verbruiken. Daarnaast zijn ze ook milieu onvriendelijk.

Het bedrijf probeert de Surinaamse overheid aantonen dat het ook mogelijk is om het binnenland te 24 uur per dag van stroom te voorzien.

Bekijk hier In de branding.