Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Radio Suriname Nieuws » Apintie : Landbouw Saramacca wordt georganiseerd

Apintie : Landbouw Saramacca wordt georganiseerd

Apintie – De landbouwers in het district Saramacca worden georganiseerd. Momenteel worden er voorbereidingen getroffen voor de organisatie. De Surinaamse overheid heeft onlangs een kantoor beschikbaar gesteld waarin de organisatie zich kan vestigen.

De overheid vindt het organiseren van de landbouwers belangrijk. Naast de organisatie wordt er gewerkt aan een aantal projecten in het kader van de landbouw. Er wordt bijvoorbeeld een commissariaat gebouwd. Ook worden er waterkerende dammen gebouwd aan de weerzijden van de Saramacca rivier.

De Surinaamse overheid is van mening dat de dorpen achtergesteld geraakt zijn in de infrastructuur. Daarom worden deze acties ondernomen. Het is de bedoeling dat deze dorpen dit jaar nog actief in de (landbouw) productie sector terecht komen.

Ook wordt er aandacht besteed aan de Surinaamse jeugd in dit gebied. Het is de bedoeling dat de jeugd in de toekomst minder weg zal trekken naar de hoofdstad voor werk of een studie. Er moeten meer bedrijven komen naast de landbouw sector in Saramacca.

Ook is de overheid van mening dat de toeristische sector in Saramacca ontwikkeld moet worden. Momenteel slaan de toeristen Saramacca over, terwijl er in de omgeving toch veel te zien is.