Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Radio Suriname Nieuws » Apintie : Inspecteurs van van de Dienst Arbeidsinspectie weigeren werk

Apintie : Inspecteurs van van de Dienst Arbeidsinspectie weigeren werk

Paramaribo, Apintie – Radio Apintie Televisie meldt dat Inspecteurs van van de Dienst Arbeidsinspectie actie voeren. De inspecteurs zijn het niet eens met het beleid van de Dienst Arbeidsinspectie. De arbeidsinspecteur hebben daarom het werk neergelegd.

Volgens de stakende inspecteurs is de situatie sinds december 2011 verergerd. Het blijkt voornamelijk te gaan om het beleid van de Inspecteur Generaal. Deze manager is nu 6 maanden leider, maar in al die tijd heeft hij heeft nog nooit een personeelsvergadering gehouden. De stakers moesten onlangs via een persbericht op TV vernemen dat werktijden van de inspecteurs met een uur verlengd worden.  Het management heeft niets hierover gemeld aan het personeel. Het gevolg is dat het personeel zich massaal ziek meldt en met tegenzin naar het werk gaat.

Het management van de Dienst Arbeidsinspectie ontkent de beschuldingen. Volgens hen weigert het personeel mee te werken aan het nieuwe (imago) beleid dat de Dienst Arbeidsinspectie probeert te voeren. De Inspecteur Generaal meldt dat men niet gedisciplineerd het werk wilt doen. Hij is van mening dat hij doet wat er van hem verwacht wordt. Volgens hem snijden de rotte appels zich diep in de vingers.

De Inspecteur Generaal betreurt het dat de media erbij is gesleept. Toch vindt hij het prettig dat hij zijn eigen woord kan doen, zodat de Surinamers kunnen zien hoe het eraan toegaat bij de inspectie.


Posted

in

by