Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Radio Suriname Nieuws » Apintie : Bedreigers van journalisten moeten worden bestraft

Apintie : Bedreigers van journalisten moeten worden bestraft

Apintie
Apintie

Paramaribo, Apintie – De voorzitter van de Surinaamse Journalisten Vereniging vindt het onaanvaardbaar dat journalisten niet vrij hun werk kunnen doen. Hij adviseert daarom dat alle journalisten die bedreigd zijn direct aangifte moeten indienen. De Surinaamse politie zal alle gevallen moeten onderzoeken. Op die manier kunnen we achterhalen waar de bedreigingen vandaan komen.

Het is volgens de voorzitter van groot belang de de journalisten zich veilig voelen. En dat kan alleen als de mensen die zich schuldig maken aan dit soort delicten bestraft worden door de Surinaamse politie.

De voorzitter raadt journalisten aan om dit soort situaties met elkaar te bespreken. Als voorbeeld geeft hij de directeur van Radio Televisie Apintie die onlangs aan de bel trok. De voorzitter benadrukt dat de media eigenaren hierin hun verantwoordelijkheid moeten nemen. De overheid zal meer naar hun luisteren dan naar de journalisten. De media eigenaren moeten zich voor 100% opstellen achter hun journalisten.

Daarnaast is de voorzitter van mening dat de bedreigde journalisten goed begeleid moeten worden. Zij moeten weten hoe zij hiermee om moeten gaan.

Bekijk het filmpje op Apintie