Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Antilliaanse delegatie brengt werkbezoek aan KPS

Antilliaanse delegatie brengt werkbezoek aan KPS

In aanwezigheid van de minister van Justitie en Politie mr. Kenneth Amoksi en de wnd. korpschef Ruben Kensen heeft een delegatie van Curacao, Aruba en Sint Maarten bestaande uit ministers, korpschefs en andere hoogwaardigheidsbekleders, op donderdag 24 augustus 2023 een werkbezoek gebracht aan de afdelingen Jeugdzaken (Opa Doeli), Bestrijding Zware Criminaliteit (BZC), Politie Academie (PA), Command Center (CC) van het Korps Politie Suriname. Bij het bezoek aan bovengenoemde afdelingen is de delegatie ontvangen door de desbetreffende afdelings- en of structuurhoofden. Ook maakte de delegatie kennis met de jeugdofficier mr. R. Nunes en de jeugdrechter M. Mettendaf.

Naast de rondleidingen zijn er verschillende presentaties gehouden. Het hoofd van BZC, de commissaris van politie C. Dragman, heeft gesproken over de aanpak van de grensoverschrijdende criminaliteit; de resultaten met betrekking tot de drugshandel en de aanpak, resultaten en controle van mensenhandel en mensensmokkel. Op de Politie Academie (PA) zijn presentaties gehouden door de HR-Manager, de commissaris van politie M. Palmtak, de hoofdinspecteur van politie Lie A Kwie en de buurtmanagers. De buurtmanagers hebben een statische en dynamische presentatie gehouden, waarbij de nadruk is gelegd op de werkzaamheden van de buurtmanagers en de aanpak van de vechtpartijen op de scholen. Na een lunch die door de korpsleiding was aangeboden in de confrence room op het hoofdbureau van de politie aan de Duisburglaan, zijn er in het Command Center door de commissarissen van politie E. Hunte en M. Pinas presentaties gehouden en een simulatie uitgevoerd.

De minister heeft aangegeven dat het doel van deze werkbezoeken in het kader van versterking van de relaties met de landen in de regio is. Alleen door samenwerking kan de criminaliteit en veiligheid worden aangepakt. Aan het eind van deze werkbezoeken is aangeven dat er een intentieverklaring tot samenwerking zal worden getekend tussen het ministerie van Justitie en Politie en de Antilliaanse ministers.

The post Antilliaanse delegatie brengt werkbezoek aan KPS appeared first on Korps Politie Suriname.