Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Anthony Nesty uitgeroepen tot SEC Coach of the Year

Anthony Nesty uitgeroepen tot SEC Coach of the Year

door Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — Na het succes met de zwemteams van de University of Florida dit jaar was de uitverkiezing van Anthony Nesty in de ogen van velen slechts een formaliteit. Woensdag kwam het langverwachte nieuws officieel naar buiten: Surinames Golden Boy werd opnieuw uitgeroepen tot ‘Coach of the Year’ in de Southeastern Conference (SEC).

Deze keer was er een ‘extraatje’ bij. Nesty werd namelijk zowel de beste mannen- als vrouwencoach van de conference. In de geschiedenis van de University of Florida was Randy Reese (1990) de enige die in hetzelfde seizoen met beide awards vandoorging.

Op de mannentitel heeft Sranan Gowtu Boy als het ware ‘patent’. Het is namelijk voor het vijfde seizoen op rij dat hij SEC Men’s Coach of the Year is geworden. Daarmee schreef hij ook geschiedenis. Hij is namelijk de enige coach in UF-historie die deze titel won in minimaal zijn drie eerste seizoenen als coach. Onder Nesty’s leiding wonnen de Gators hun elfde SEC-kampioenschap op rij.

Surinames enige Olympisch kampioen heeft zijn eerste uitverkiezing als SEC Women’s Swimming Coach of the Year mede te danken aan het succes met het vrouwenteam van UF tijdens de SEC-titelstrijd. Gators werd de eerste SEC-school sinds Auburn in 2008 aan wie het lukte zowel het mannen- als vrouwenkampioenschap in hetzelfde toernooi te behalen.