Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Angelina Jolie legt ziel bloot in opgedoken brief aan Brad Pitt

Angelina Jolie legt ziel bloot in opgedoken brief aan Brad Pitt

Ondanks hun heftige strijd in de rechtbank toont een opgedoken brief aan hoezeer Angelina Jolie (48) geraakt werd door het einde van haar huwelijk met Brad Pitt (59). In deze brief, die als bewijs in hun scheidingszaak werd ingediend, steekt ze haar gevoelens en emoties niet onder stoelen of banken.

 Jolie en Pitt zitten jaren na hun breuk nog steeds verwikkeld in een rechtszaak over hun gezamenlijke wijnmakerij Miraval in Frankrijk, die 250 miljoen dollar waard is. In haar brief van 21 januari 2021 uitte Jolie haar spijt. Ze betreurt dat ze na de breuk besloot uit hun Franse wijnmakerij te stappen, hoewel ze haar hart verloren had aan het landgoed dat ze samen in 2008 hadden gekocht.

“Ik zet dit op papier om niet emotioneel te worden”, begint de actrice haar relaas. “Maar met pijn in mijn hart heb ik een moeilijke beslissing genomen die ik met je wil delen. Je weet hoe graag ik ‘Miraval’ wilde kopen. Als een familiebedrijf, als een plek voor ons om samen te komen. Bovenal is het de plek waar we onze tweeling voor het eerst mee naar huis namen en waar we trouwden bij een gedenkplaat ter nagedachtenis aan mijn moeder. Een plek die de belofte inhield van wat had kunnen zijn en waarvan ik dacht dat ik er oud zou worden. Zelfs nu is het onmogelijk om dit te schrijven zonder te huilen. Ik zal die herinneringen aan hoe het tien jaar geleden was, altijd koesteren.” 

“Maar het is ook de plek die het begin van het einde van ons gezin markeert — en een bedrijf dat draait om alcohol”, schreef Jolie verder. “Ik heb geprobeerd om open te blijven staan voor onze zaak, om het te zien als iets dat positief zou kunnen zijn voor ons gezin. Ik hoopte dat het op de een of andere manier iets zou worden dat ons bij elkaar hield en waar we licht en vrede vonden. Maar ik zie nu dat jij echt wilde dat ik vertrok. Waarschijnlijk zal je blij zijn om dit bericht te ontvangen.”

Jolie beschrijft ook haar onvrede over het juridische gevecht dat haar ex-man is begonnen. “In de afgelopen vier jaar heb ik veel ondoordacht gedrag gezien, geld uitgegeven op manieren waar ik niet achter stond, en beslissingen waarmee ik niet werd geconsulteerd”, zegt ze. “Ik ben gekwetst door de genomen beslissingen omdat ze niet in het teken staan van ‘delen’ en fundamenteel niets veranderen. Ze maken het niet gezonder voor onze kinderen.” 

Wat Angelina het meest verontrustte, waren de beelden van hun kinderen die door Brad werden gebruikt om hun wijn te promoten. “Ik vind het onverantwoord en wil niet dat onze kinderen dit zien”, stelt de actrice. “Het doet me denken aan pijnlijke momenten uit ons verleden. Hierdoor besef ik nog meer dat ik niet achter de visie van het bedrijf kan staan. Ik wil me niet associëren met een bedrijf dat zich richt op alcohol, vooral wanneer alcoholmisbruik onze familie zo diep heeft geraakt.”