Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Android in heel 2010 verliesgevend

Android in heel 2010 verliesgevend

Google heeft in alle kwartalen van 2010 verlies geleden op mobiel besturingssysteem Android. Een uitspraak in de zaak tussen Google en Oracle rond Android lijkt ver weg.

Dat blijkt uit een nieuwe zittingsdag in het proces tussen de twee bedrijven.

Een lid van de jury vroeg de rechter donderdag wat er zou gebeuren als er geen unaniem oordeel geveld kon worden. Ook kwamen er vragen vanuit de jury over de omvang van eventuele schending van copyright en wie het ‘algemeen publiek’ is waaraan de zaak getoetst moet worden.

Oracle heeft Google aangeklaagd omdat Java-patenten geschonden zouden zijn in de code van Android. De zaak is opgedeeld in drie delen: copyright, patenten en de schadevergoeding.

De jury moet nu een oordeel vellen over copyright, maar gezien het aantal vragen en twijfels waarmee de jury kampt kan een oordeel nog op zich laten wachten. In dat geval wordt mogelijk doorgegaan met het patentenonderdeel en zal een besluit over copyright later door een andere jury genomen worden.

Donderdag werd ook duidelijk dat Google elk kwartaal van 2010 verlies heeft geleden op Android. Precieze cijfers werden niet gedeeld. Het is alleen duidelijk dat in het eerste kwartaal van dat jaar een omzet van 97,7 miljoen dollar behaald werd.

De cijfers zijn van belang omdat een eventuele schadevergoeding voor Oracle mogelijk afhankelijk is van het geld dat Google aan de software verdiend heeft.

Vrijdag gaat het proces verder.

(nu.nl)


Posted

in

by