Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Andaya Lantveld bij beste elf speelsters Road to Gold Cup

Andaya Lantveld bij beste elf speelsters Road to Gold Cup

De prestaties van Andaya Lantveld in de afgelopen FIFA-window zijn de Concacaf niet onopgemerkt gebleven. De voetbalster van Transvaal behoort tot de elf beste speelsters van de afgelopen speelronde van de kwalificatiecampagne voor de Gold Cup voor vrouwen volgend jaar.

Lantveld had in beide overwinningen van Suriname tegen respectievelijk Dominica en Antigua en Barbuda een hand. In beide wedstrijden scoorde ze één keer. Vooral het doelpunt tegen Dominica was indrukwekkend. De aanvalster passeerde op kundige wijze een verdediger voordat ze de keeper omspeelde en scoorde. Tegen Antigua en Barbuda verzilverde ze een penalty die ze zelf had afgedwongen.

Mede dankzij de doelpunten van Lantveld heeft Suriname momenteel de beste papieren om door te gaan naar de volgende ronde. De drie poulewinnaars van de B-divisie spelen een play-off tegen de drie nummers twee van de A-divisie met als inzet een plek in de Gold Cup.

Andaya Lantveld. Foto: Gold Cup

Het team onder leiding van bondscoach Hesron Jeroe gaat in poule A van de B-divisie met zes punten uit twee wedstrijden aan leiding, drie punten meer dan Guyana en Antigua en Barbuda. Dominica is nog puntloos.

Suriname komt bij de eerstvolgende FIFA-window in oktober in een dubbele confrontatie uit tegen Guyana: de voetbalsters spelen op 25 oktober in Georgetown en krijgen op 29 oktober de westerburen op bezoek. Op 29 november wacht het uitduel tegen Antigua en Barbuda, terwijl in de laatste groepswedstrijd Dominica op 3 december op bezoek is in Suriname.

Elftal Womens Road to Gold Cup september:
Doel: Zakhari Turner (Bermuda).
Verdediging: Andreya Amaya (El Salvador), Barbara Murillo (Honduras), Victoria Davis (Bermuda).
Middenveld: Shanice Stevenson (Barbados), Rianna Cyrus (Barbados), Gabrielle de Suza (Antigua en Barbuda), Danya Gutierrez (El Salvador).
Aanval: Andaya Lantveld (Suriname), Samarya Gomez (El Salvador), Lesbia Puerto (Honduras).