Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Amsterdam, Den Haag en Rotterdam sluiten alle filialen Suri Change na explosies

Amsterdam, Den Haag en Rotterdam sluiten alle filialen Suri Change na explosies

In verband met een reeks explosies zijn alle negen filialen van geldwisselaar Suri Change gesloten op last van de burgemeesters van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Vijf panden zijn sinds zondag al dicht. Na Den Haag sloot Amsterdam maandag de overige drie filialen van de keten in de stad en een ander pand van de eigenaar.

Suri Change is een geldwisselketen en heeft filialen in de drie Nederlandse steden. Afgelopen week vonden zes explosies plaats voor verschillende panden van het bedrijf.

In de nacht van dinsdag op woensdag was het raak bij drie geldwisselkantoren in Amsterdam. Twee dagen later ging weer een explosief af bij een van die drie vestigingen. In de nacht van zaterdag op zondag was er een explosie voor het hoofdkantoor in Rotterdam. En afgelopen nacht was het raak bij de vestiging in Den Haag.

Vrijdag sloot de gemeente Amsterdam de drie getroffen panden in de stad. De drie andere vestigingen in de hoofdstad bleven open. Na de explosie bij het Rotterdamse hoofdkantoor is door de gemeente Rotterdam besloten de twee panden in de stad te sluiten. De vestigingen blijven twee maanden dicht, zegt een woordvoerder van de politie in Rotterdam tegen NU.nl.

Na de explosie van afgelopen nacht in Den Haag heeft zowel Amsterdam als Den Haag besloten alle panden in de stad voorlopig te sluiten. In Amsterdam blijven de deuren zes maanden dicht, net als in Den Haag.

De gemeente Amsterdam meldt dat zondag opnieuw een explosie heeft plaatsgevonden in de hoofdstad. Die vond plaats bij een van de al gesloten panden in de Jan Evertsenstraat. Wat daar is gebeurd, is vooralsnog niet duidelijk.

Rotterdam verhoogt inzet rond getroffen panden
De politie-eenheden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag doen los van elkaar onderzoek naar de incidenten. Wel wordt onderling informatie uitgewisseld. Alle drie de politie-eenheden houden rekening met een mogelijk verband tussen de explosies in de steden.

Of de daders achter de explosies erop uit waren dat de kantoren gesloten zouden worden, wordt nog onderzocht. Volgens een politiewoordvoerder zijn in het verleden coffeeshops in Amsterdam beschoten met als doel de panden te laten sluiten.

De politie in Amsterdam kan om veiligheidsredenen niet zeggen welke extra stappen worden genomen naar aanleiding van de explosies in de stad. In Rotterdam worden overdag en ’s nachts meer agenten ingezet om te surveilleren bij de twee panden van de keten in de stad. Ook is er extra cameratoezicht.

In een persbericht schrijft de politie van Den Haag dat er een onderzoek is ingesteld. Ook worden getuigen opgeroepen zich te melden.