Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Amoksi roept samenleving op waarkzaam te zijn tijdens feestdagen

Amoksi roept samenleving op waarkzaam te zijn tijdens feestdagen

PARAMARIBO — Justitieminister Kenneth Amoksi roept in zijn paasboodschap de gemeenschap op om extra waakzaam te zijn tijdens de feestdagen. Het is volgens hem bekend dat tijdens feestdagen het aantal inbraken toeneemt. Inbrekers maken graag gebruik van de afwezigheid van bewoners tijdens vakanties en feestdagen. “Daarom wil ik u vragen om extra waakzaam te zijn en preventieve maatregelen te nemen om inbraak te voorkomen. Zorg ervoor dat ramen en deuren goed afgesloten zijn, laat geen waardevolle spullen zichtbaar achter en vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden wanneer u niet thuis bent”, adviseert hij.

Verkeersveiligheid

De bewindsman vraagt eveneens ook aandacht voor de verkeersveilig. “Tijdens de feestdagen zijn er meer mensen onderweg en zijn er meer verkeersbewegingen dan normaal. Het is daarom extra belangrijk om alert te zijn in het verkeer. Houd u aan de verkeersregels, neem geen risico’s en wees geduldig in het verkeer. Door extra voorzichtig te zijn, voorkomen we onnodige ongelukken en kunnen we allemaal veilig van de feestdagen genieten. Laten we met elkaar zorgen voor meer veiligheid in ons verkeer”, stelt de bewindsman.

Pasen is volgens hem een tijd van bezinning, van samenzijn en gaat in de kern over hoop. Het is ook een moment waarop we onze dierbaren extra waarderen en we onze dankbaarheid uiten voor wat we hebben. Amoksi roept de samenleving tot slot ook op om zich in te zetten om het land verder te ontwikkelen. “Laten we ons richten op de waarden die dit feest vertegenwoordigt, zoals liefde, saamhorigheid en solidariteit. Ik wens u allen een fijne en gezegende Pasen toe en vraag u om verantwoordelijk en veilig te blijven tijdens de paasperiode.”