Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Amoksi: ‘Als de president iets heeft gezegd moet u mij daar niet mee confronteren’

Amoksi: ‘Als de president iets heeft gezegd moet u mij daar niet mee confronteren’

Tekst en beeld Valerie Fris

PARAMARIBO — Het is onduidelijk of en wanneer er een veiligheidsplan is van het ministerie van Justitie en Politie om de verruwde criminaliteit aan te pakken. Dat liet president Chandrikapersad Santokhi dinsdag doorschemeren tijdens een symposium georganiseerd door het ministerie van Defensie.

“Het land wordt al weken geterroriseerd door een kleine groep criminelen waarbij er ook doden zijn gevallen.” Santokhi zei tijdens zijn speech dat hij de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft gevraagd naar zijn veiligheidsplan maar dat de minister aangaf daar nog mee bezig te zijn.

“Als de president iets heeft gezegd moet u mij daar niet mee confronteren. Elke functionaris is verantwoordelijk voor zijn eigen uitspraken”

Tijdens een praatprogramma dinsdag, gaf de president te kennen dat hij gevraagd heeft als er voldoende voertuigen zijn voor de politie om optimaal te kunnen functioneren en er werd op die vraag bevestigend geantwoord.

Minister Amoksi reageerde woensdag voor aanvang van de raad van ministersvergadering, geïrriteerd op vragen van de pers hierover. “Als de president iets heeft gezegd moet u mij daar niet mee confronteren. Elke functionaris is verantwoordelijk voor zijn eigen uitspraken.”

Hij zegt dat de president in het praatprogramma juist heeft aangegeven dat er een plan is gepresenteerd voor Paramaribo en Wanica waar de meeste misdrijven plaatsvinden. “Het is een handicap voor het korps dat er onvoldoende voertuigen beschikbaar zijn, we hebben tot nu toe geen structurele oplossing daarvoor”, zei Amoksi nog.

Het Korps Politie Suriname zal donderdag een persconferentie beleggen, waarbij de gemeenschap geïnformeerd zal worden over welke acties de politie zal ondernemen tegen de verruwde criminaliteit.