Home » Surinaams nieuws » ‘Amerika is verdiend kampioen geworden’

‘Amerika is verdiend kampioen geworden’

door John Zaalman

PARAMARIBO — De Verenigde Staten van Amerika is voor de derde keer kampioen geworden van het U19 Continental Championship. Zondagochtend werd de finale in Guatemala in straight sets (25-23, 25-22, 25-20) gewonnen van Mexico. “Amerika is verdiend kampioen geworden”, laat bondscoach Antoine Vliet van Suriname desgevraagd aan de Ware Tijd weten. Vóór de strijd om de eerste plek had hij de kersverse kampioen al een beetje in actie gezien tegen Costa Rica. “Toen al zag ik dat ze een stapje hoger waren dan ons.”

Consistent

Vliet vond de finale niet echt spannend. “Het was duidelijk te merken dat Amerika beter was dan Mexico. Ze waren ook volwassener in hun spel.” De Surinamer was onder de indruk van het spel van de latere kampioen.  “Ik hield vooral van hun consistent spel.” Naar zijn waarneming werden opdrachten uitgevoerd. “Hun pass was verschrikkelijk goed waardoor ze hun aanvallers konden vinden. Ze spelen echt georganiseerd volleybal.” Op weg naar de eindstrijd bonden de Amerikanen, die het evenement ongeslagen afsloten, Belize (3-0), Mexico (3-1) en Costa Rica (tweemaal/3-0) aan de zegekar.

Lesson learned

Hoewel Suriname al haar vijf gespeelde wedstrijden verloor en op de laatste plaats eindigde, kijkt Vliet terug op een “lekker toernooi”. Het was volgens hem goed georganiseerd. “Ik heb geen minpunten.” De nationale U19 jongensjeugd volleybalselectie heeft naar zijn zeggen niet de gewenste beurt gemaakt. “Het was teleurstellend, maar een lesson learned“, aldus de oefenmeester van Suriname. De delegatie van vijftien man keert dinsdag terug.