Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ambassadeur VS: Suriname moet waken voor blamage

Ambassadeur VS: Suriname moet waken voor blamage

Ambassadeur VS: Suriname moet waken voor blamage

PARAMARIBO, 3 mei – Suriname moet waken voor een internationale blamage. Dit zegt de Amerikaanse ambassadeur, John Nay. De recente verholen en openlijke aanvallen op journalisten doen het land geen goed. “Als een overheidsfunctionaris persoonlijk gerichte bedreigingen uit via de staatsradio, moet dat een wake up call zijn voor iedereen.”

Het gaat dan niet om de functionaris alleen, maar dat waar hij voor staat. “Want overheidsfunctionarissen praten niet namens zichzelf, maar namens de president. Het is niet alleen beschamend voor de regering, tenminste het zou dat moeten zijn, maar het zou ook als vrijbrief begrepen kunnen worden door personen om fysiek te bedreigen”, zegt Nay. Toch wil hij niet geloven dat er sprake is van een bepaald beleid.

Dat neemt niet weg dat voorzichtigheid geboden is. Bedreigingen tegen journalisten op een dergelijk niveau brengen ook de regering in diskrediet. Maar niet dat alleen. “Het kan leiden tot herleving van de oude dagen van onvrijheid. Journalisten moeten vrij kunnen werken zonder vrees of beperking”, aldus Nay. Hij heeft de eerste Selvyn Cliff Djamin prijs voor persvrijheid uitgereikt. Die ging naar journaliste Merredith Bruce van het dagblad De West.


Posted

in

by