Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Amazon-baas Bezos passeert Arnault en is nu op een-na-rijkste mens ter wereld

Amazon-baas Bezos passeert Arnault en is nu op een-na-rijkste mens ter wereld

Jeff Bezos, de oprichter en topman van webgigant Amazon, is sinds deze week de op een na rijkste persoon op aarde. De Amerikaan passeerde Bernard Arnault en moet alleen nog Elon Musk voor zich dulden.

Bezos heeft nu een vermogen van omgerekend ruim 147 miljard euro – 46 miljard euro meer dan begin 2023 – blijkt uit berekeningen van financieel persbureau Bloomberg. Hij werd vooral rijker doordat Amazon sinds begin dit jaar maar liefst 53 procent meer waard werd op de beurs.

Arnault, de oprichter van LVMH (waaronder merken als Louis Vuitton, Dior en Moët et Chandon vallen), werd juist 6,6 miljard euro armer en bezit nog 146 miljard euro. In de afgelopen week kelderde de beurskoers van LVMH, doordat de vraag naar luxeartikelen iets minder hard lijkt te groeien dan vlak na de coronapandemie. Dat raakt Arnault direct in z’n portemonnee.

Tot juni was Arnault nog de rijkste persoon ter wereld. Toen werd hij gepasseerd door Musk. De CEO van Tesla en eigenaar van X bezit volgens Bloomberg 220 miljard euro – 92 miljard euro meer dan een jaar geleden. Hij profiteerde van de stijgende beurskoers van Tesla, dat in waarde verdubbelde sinds het begin van dit jaar.